DISTRIBUIȚI
Fair Observer

Diplomaţia rusă a adăugat luni pe lista de sancţiuni a Moscovei alţi responsabili americani cărora le va fi de acum încolo interzisă intrarea în Rusia, între care secretarul trezoreriei Janet Yellen, ca represalii la sancţiuni similare adoptate de Washington în legătură cu ofensiva în Ucraina, potrivit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.  

La sfârşitul lunii mai, Moscova făcuse publică o listă cu 963 de personalităţi cărora le-a fost interzis accesul pe teritoriul Rusiei, incluzându-i pe preşedintele american Joe Biden, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg şi actorul Morgan Freeman.


Citește și : Incendiu puternic de vegetaţie la periferia Atenei. Autorităţile au început evacuările în unele zone

Noua listă cuprinde 61 de nume, în special cele ale unor responsabili guvernamentali şi politici, dar şi ale mai multor patroni de mari întreprinderi, în special în sectoarele apărării şi energiei.

În afară de Janet Yellen, au mai fost sancţionaţi ministrul energiei, Jennifer Granholm sau CEO-ul al operatorului de sateliţi OneWeb, Neil Masterson. CEO-ul de la Universal Pictures şi agenţia internaţională de rating Fitch sunt de asemenea adăugaţi pe listă.

„Pe listă au fost incluşi 61 de cetăţeni americani din rândul conducătorilor de mari întreprinderi ai complexului militaro-industrial, ai platformelor mediatice şi agenţiilor de rating, întreprinderilor de construcţie aeronautică şi navală”, precizează Ministerul de Externe rus.

Citește și : Patru combatanţi voluntari străini au fost ucişi în Ucraina

De la începutul invaziei în Ucraina, diplomaţia rusă a privat de intrarea în Rusia sute de personalităţi anglo-saxone.