DISTRIBUIȚI

Reţeaua de socializare Twitter continuă să încalce legislaţia rusă privind conţinuturile interzise, întrucât începând din anul 2017 nu a eliminat 2.862 de astfel de conţinuturi, a semnalat luni Roskomnadzor, organismul rus de reglementare în sectorul comunicaţiilor, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Mai mult, Roskomnadzor menţionează că reţeaua de socializare a ignorat cele peste 28.000 de atenţionări care i-au transmise în acest sens de către autorităţile ruse.


Citeşte şi: Trump dă de înţeles că va candida din nou la alegerile prezidenţiale din SUA

Conform organismului rus de reglementare, din totalul conţinuturilor interzise, 2.336 făceau referire la sinucidere ori incitare la sinucidere, 325 la pornografie infantilă şi 174 la fabricarea şi consumul de droguri.

Legislaţia rusă sancţionează încălcarea normelor care impun eliminarea conţinuturilor interzise cu amenzi cuprinse între 800.000 şi 8.000.000 de ruble (echivalentul a între 10.750 şi 108.000 de dolari).

De asemenea, Roskomnadzor a amintit că în caz de recidivă amenda poate ajunge până la o cincime din cifra de afaceri anuală a companiei delincvente.

Citeşte şi: Antiaeriana siriană a doborât rachete israeliene deasupra Damascului

Vineri, guvernul rus a acuzat Twitter că devine un ”instrument al dictaturii” ţărilor occidentale, după ce aceasta a blocat aproximativ o sută de conturi ruseşti pentru răspândirea de ”propagandă prorusă”, ”subminarea încrederii în stabilitatea NATO” şi pentru ”acţiuni îndreptate împotriva Statelor Unite şi Uniunii Europene”.

”Ne vedem obligaţi să semnalăm din nou că Twitter degenerează rapid dintr-o platformă independentă de discuţii într-un instrument de dictatură digitală globală în mâinile establishment-ului occidental”, a declarat la conferinţa săptămânală de presă purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.