DISTRIBUIȚI
BusinessLIVE

Rusia a acuzat joi Statele Unite că împing Coreea de Nord către ‘o catastrofă’ prin înscrierea acestei ţări pe lista statelor care susţin terorismul, relatează agerpres.

‘Astfel de acţiuni, care împing situaţia pe marginea prăpastiei, riscă să se încheie cu o mare catastrofă, nu numai la nivel regional, ci şi la nivel global’, a avertizat purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.


Decizia Washingtonului ‘nu contribuie la reducerea tensiunii’ în Peninsula Coreeană, a adăugat ea într-o conferinţă de presă. ‘Este vorba mai degrabă de o nouă acţiune de intimidare, de o agitaţie mediatică, atunci când ar trebui să se concentreze pe o activitate diplomatică menită să conducă la soluţionarea problemei’, a mai spus Zaharova.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că Washingtonul a decis să înscrie din nou Coreea de Nord pe lista sa neagră ce cuprinde statele care sprijină terorismul, Statele Unite dorind astfel să sporească presiunile asupra Phenianului în contextul în care armata nord-coreeană îşi continuă dezvoltarea programelor nuclear şi balistic.

Regimul nord-coreean se află pe lista neagră a SUA alături de alte state precum Iranul, Siria şi Sudanul.

Phenianul s-a mai aflat pe această listă în perioada 1988-2008, pentru presupusa sa implicare într-un atentat cu bombă din 1987 împotriva unui avion sud-coreean în care au fost ucise 115 persoane.

Citește și : Polonia a semnat un contract de vânzare cumpărare de gaze naturale lichefiate din Statele Unite