DISTRIBUIȚI

Rusia a acuzat miercuri Statele Unite că nu emit vize pentru delegaţi ruşi la Naţiunile Unite şi restrâng mişcările diplomaţilor săi, declarând că va iniţia proceduri de arbitraj, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Într-un interviu pentru agenţia RIA Novosti, Piotr Ilicev, prim-adjunct al reprezentantului permanent al Federaţiei Ruse la ONU, a afirmat că Statele Unite nu se conformează Convenţiei din 1947 cu privire la instituţiile ONU, care interzice restricţionarea accesului diplomaţilor la Naţiunile Unite.


Citeşte şi: Incendiu de proporţii în portul Iskenderun din Turcia – VIDEO – Black News

‘Statele Unite ridică tot mai multe îndoieli în ce priveşte validitatea dreptului lor de a-şi menţine statutul de ţară gazdă a sediului ONU’, a spus Ilicev.

‘Este vorba despre ne-emiterea nejustificată de vize pentru delegaţi spre a participa la evenimente ONU şi despre restricţii la mişcările unor diplomaţi străini’, a adăugat el.

Ilicev a mai acuzat Washingtonul de ‘percheziţii’ ilegale la proprietăţi diplomatice, cu încălcarea dreptului internaţional, fără a oferi detalii.

Citeşte şi: Moscova cere ambasadei americane să NU se amestece în afacerile interne ale Rusiei – Black News

Moscova s-a plâns anterior că diplomaţi ruşi nu au primit vize pentru a lua parte la evenimente la ONU, inclusiv în septembrie, când a afirmat că numai jumătate din vizele solicitate au fost aprobate.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat la acea vreme că SUA îşi iau în serios obligaţiile de stat gazdă al ONU şi că, potrivit legii americane, datele privind vizele sunt confidenţiale.