DISTRIBUIȚI
Reuters

Autoritatea rusă de reglementare a telecomunicaţiilor a anunţat joi că interzice companiei Google să îşi facă publicitate în Rusia, acuzând platforma YouTube că difuzează informaţii false despre forţele ruse din Ucraina, potrivit AFP şi agerpres.

Moscova desfăşoară o campanie amplă de reprimare a difuzării de informaţii care nu corespund liniei oficiale.


Vezi şi: Macron denunţă criticile ‘scandaloase’ ale premierului polonez – Black News

„YouTube a devenit o platformă-cheie pentru difuzarea de ‘falsuri’ despre operaţiunea militară specială de pe teritoriul Ucrainei, discreditând forţele armate ruse”, a transmis Roskomnadzor, care reproşează de asemenea platformei că publică materiale ale „extremiştilor” ucraineni.

Autoritatea a mai acuzat de asemenea platforma că cenzurează media ale statului rus, ale căror canale pe YouTube au fost închise.

În consecinţă, Google nu va mai avea dreptul „să facă reclamă la Google LLC” şi la platformele sale în Rusia.

De asemenea, motoarele de căutare ruseşti vor trebui să indice că Google şi filialele sale încalcă legislaţia rusă atunci când se face o căutare cu numele lor.

Citeşte şi: Apropiaţii lui Trump riscă să fie incriminaţi pentru asaltul de la Capitoliu – Black News

Aceste măsuri sunt mult mai puţin dure decât cele care au vizat alţi giganţi pentru acuzaţii similare, Facebook, Twitter sau Instagram fiind blocate în Rusia.

De asemenea, difuzarea de informaţii care discreditează armata rusă este pasibilă de o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.