DISTRIBUIȚI
RT.com

Forţele aerospaţiale ruse au testat o nouă rachetă din cadrul sistemului de apărare antirachetă al Rusiei la centrul de testare din Sary-Shagan (Kazahstan), a anunţat marţi Departamentul de comunicare al Ministerului Apărării de la Moscova, citat de RIA Novosti, potrivit agerpres.

Un responsabil al comandamentului forţelor aeriene şi antiariene ruse, colonelul Pavel Kuzmin, a declarat că, după o serie de teste, noua antirachetă şi-a confirmat caracteristicile şi a lovit cu succes o ţintă convenţională.


Citește și : Tusk anunţă că liderii UE au ajuns la un acord privind viitorii şefi ai instituţiilor UE

Penultimul test cu rachetă din cadrul sistemului de apărare antirachetă rusesc datează de la începutul lunii iunie.

Această nouă rachetă este concepută pentru a proteja împotriva atacurilor spaţiale şi aeriene, conform Interfax.

Deşi autorităţile ruse nu au oferit mai multe detalii cu privire la noua rachetă, expertul rus Konstantin Sivkov, doctor în ştiinţe militare, a sugerat că ar putea fi vorba de sistemul A-235 „Nudol”.

Potrivit acestuia, A-235 poate ajunge la o viteză de până la 12 Mach şi poate lovi ţinte la circa 1.000 de km, notează portalul Gazeta.ru.

Anunţul despre acest nou test intervine în contextul în care Rusia şi SUA şi-au suspendat în acest an participarea la tratatul de dezarmare nucleară INF (Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare) referitor la armele cu rază scurtă şi medie de acţiune (între 500 şi 5.500 km) semnat la finalul Războiului Rece, acuzându-se reciproc de încălcarea pactului.

Citește și : Christine Lagarde se declară ‘foarte onorată’ pentru nominalizarea ei la preşedinţia Băncii Centrale Europene