DISTRIBUIȚI
Reuters

După o pauză de două săptămâni, Rusia a trimis cel puţin 71 de „drone kamikaze” iraniene împotriva unor ţinte ucrainene, ceea ce indică faptul că Moscova a primit noi drone din partea Iranului pentru utilizare împotriva statului vecin, a anunţat duminică Ministerul britanic al Apărării, relatează DPA, potrivit agerpres.  

În buletinul său de informaţii militare postat pe Twitter, oficiali britanici au declarat că aceste indicii arată că „Rusia probabil a început să primească cu regularitate un mic număr de drone Shahed OWA-UAV”.


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

Se crede că există două situri de lansare pentru drone: regiunea rusă Briansk aflată la nord-est de Ucraina şi regiunea Krasnodar din est.

„Acest lucru îi asigură flexibilitate Rusiei în vizarea unei regiuni ample din Ucraina şi scade timpul de zbor până la ţinte din nordul Ucrainei”, se menţionează în postarea pe Twitter. „De asemenea este probabil o tentativă a face apărarea antiaeriană ucraineană să încerce să acopere o suprafaţă mai mare”, adaugă sursa citată.

Pe de altă parte, un institut american a apreciat că anunţarea de către Kremlin a planurilor de a desfăşura arme nucleare tactice în Belarus este irelevantă pentru riscul escaladării la un război nuclear.

„Putin încearcă să exploateze temerile Occidentului de escaladare nucleară desfăşurând în Belarus arme nucleare tactice”, potrivit Institutului pentru studiul războiului din SUA.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri

Institutul continuă „să evalueze că Putin este un actor căruia nu îi place riscul şi care ameninţă în mod repetat că va folosi arme nucleare fără a avea vreo intenţie de a da curs retoricii sale cu scopul de a distruge determinarea Occidentului”.