DISTRIBUIȚI
Tekniikkatalous.fi

Rusia a pierdut cel puţin şase radare de contrabaterie Zoopark-1M şi va avea probleme în a le regenera din cauza sancţiunilor, a anunţat Ministerul Apărării din Marea Britanie, conform The Guardian, scrie news.ro.   

Începând cu 23 martie 2023, forţele operaţionale speciale ucrainene au lansat imagini ale unui radar de contrabaterie rusesc Zoopark-1M distrus în zona Doneţk.


Citește și : Donald Trump este pus sub acuzare în New York. Ce înseamnă şi ce urmează din punct de vedere juridic

Eforturile ambelor părţi de a neutraliza radarele de contrabaterie ale adversarului au fost un element constant al conflictului. Aceste sisteme sunt relativ puţine la număr, dar sunt un multiplicator semnificativ de forţă. Acestea permit comandanţilor să localizeze şi să lovească rapid artileria inamică.

Cu toate acestea, deoarece au o semnătură electromagnetică activă, sunt vulnerabile la a fi detectate şi distruse. Rusia a pierdut cel puţin şase Zoopark-1M şi probabil că mai are doar un număr foarte limitat în Ucraina.

Regenerarea flotelor de radare cu contrabaterie este probabil o prioritate cheie pentru ambele părţi, dar Rusia va avea probleme, deoarece sistemele se bazează pe provizii de electronice de înaltă tehnologie care au fost perturbate de sancţiuni, susţine Ministerul britanic al Apărării.

Citește și : Putin a numit un cunoscut blogger militar ca şef al Gărzii Naţionale Ruse din Doneţk