DISTRIBUIȚI

Armata ucraineană a afirmat că Rusia a lansat 75 de rachete asupra Ucrainei luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ale ţării, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„În dimineaţa zilei de luni, agresorul a lansat 75 de rachete, (dintre care) 41 au fost doborâte de apărarea noastră aeriană”, a anunţat pe Telegram comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, precizând că Rusia a utilizat „drone de luptă”.


Citeşte şi: Mai multe explozii puternice au fost auzite în centrul Kievului – VIDEO – Black News

Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov, Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea, informează agenţiile de presă internaţionale.

Radioul public ucrainean a informat, citând serviciile de urgenţă, că exploziile de la Kiev au cauzat morţi şi răniţi, însă nu au fost prezentate cifre. Puţin mai târziu, poliţia ucraineană a anunţat că cel puţin 5 persoane au fost ucise şi alte 12 au fost rănite în seria de bombardamente care a lovit Kievul luni dimineaţa, potrivit unui prim bilanţ.

Citeşte şi: Phenianul afirmă că testele sale recente au fost exerciţii ‘nucleare tactice’ – Black News

„În acest stadiu, se cunoaşte că sunt cinci morţi şi 12 răniţi”, a informat poliţia ucraineană pe Facebook, precizând că „majoritatea bombardamentelor” au avut loc în „centrul capitalei” ucrainene.