DISTRIBUIȚI

Rusia a încheiat un nou acord pentru testarea şi furnizarea vaccinul Sputnik-V în străinătate. India vrea să ia 100 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid pregătit de ruși. Livrările ar putea începe peste câteva luni, informează mediafax.

Rusia va furniza 100 de milioane de doze din potenţialul său vaccin împotriva coronavirusului companiei indiene Dr. Reddy’s, relatează Reuters. Cele două părţi au convenit să coopereze în cadrul testelor clinice ale vaccinului rus, aflat în faza a treia de studiu. Rusia va furniza în străinătate puţin peste 200 de milioane de doze, jumătate în America Latină şi jumătate în India. Rușii susțin că au primit solicitări în valoare totală de 1 miliard de doze.


Citește și : Fumul degajat de incendiile din SUA trece Atlanticul şi ajunge în Europa

Acordul cu India vine după ce Fondul Rus de Investiţii Directe (RDIF) s-a înțeles cu producătorii indieni pentru a produce 300 de milioane de doze în India, care este un important cumpărător de petrol şi arme ruseşti. Mai exact, cele două părţi au convenit să coopereze în cadrul testelor clinice ale vaccinului rus, care se află în faza a treia, a informat RDIF într-un comunicat.

Livrările către India, care are o populaţie de peste 1,3 miliarde de oameni, ar putea începe la sfârşitul anului 2020, a spus RDIF, adăugând că acest lucru va fi posibil în funcţie de rezultatele testelor şi de înregistrarea vaccinului de autoritatea de reglementare a medicamentelor din țara asiatică.

Studiul din faza a treia implică cel puţin 40.000 de persoane și este în curs de desfăşurare în Rusia. Rezultatele iniţiale sunt aşteptate în octombrie sau noiembrie, a declarat şeful RDIF, Kirill Dmitriev.

Dr. Reddy’s, una dintre companiile farmaceutice de top din India, va efectua studii clinice ale Sputnik-V în ţară, potrivit RDIF. Studiile ar putea începe de luna viitoare, iar rezultatele vor fi urmate la scurt timp de aprobarea de reglementare internă a vaccinului pentru utilizarea în masă în India.

Citește și : Polonia vrea să interzică creşterea animalelor pentru blană. Sute de fermieri au ieşit în stradă!

India a declarat săptămâna trecută că are în vedere acordarea unei autorizaţii de urgenţă pentru un vaccin împotriva coronavirusului, în special pentru persoanele în vârstă şi pentru cele care lucrează în locuri cu risc ridicat de infectare.

Potrivit raportărilor naţionale, India a trecut miercuri de pragul de 5 milioane de persoane infectate cu coronavirus. De asemenea, oficialii au anunţat decesul a peste 80.000 de locuitori. Cu toate acestea, rata mortalităţii provocată de epidemia de coronavirus nu este la fel de ridicată ca în alte ţări, pentru că India are o populație numeroasă.