DISTRIBUIȚI
Yuri Kochetkov/EPA-EFE

Rusia a fost vizată de atacuri externe lansate de inamici care transmit ştiri false despre coronavirus pentru a genera panică, a declarat miercuri preşedintele Vladimir Putin, citat de agenţia de presă Reuters, scrie mediafax.

Roskomnadzor, Autoritatea rusă de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor, a oprit accesul la secţiuni ale platformelor de socializare online care au difuzat informaţii false despre coronavirus.


Citește și : Germania insistă pe găsirea unei soluţii la nivelul UE la problema copiilor refugiaţi

„Serviciul Federal de Securitate (FSB) a transmis că ştirile false sunt difuzate din străinătate. Din nefericire, acest lucru ni se întâmplă mereu nouă”, a afirmat Vladimir Putin după o şedinţă de guvern.

„Scopul acestor ştiri false este clar – a genera panică în rândul populaţiei”, a avertizat liderul de la Kremlin.

O companie de securitate cibernetică, Group-IB, a identificat ceea ce consideră a fi mii de postări cu ştiri false pe reţele de socializare online precum VK. Una dintre informaţii era despre mii de locuitori ai Moscovei care ar fi fost contagiaţi cu virusul Covid-19.

Citește și : Greta Thunberg critică ‘pretinsa’ calitate de lider a UE în combaterea schimbărilor climatice

Moscova nu a raportat niciun caz de contagiere pe teritoriul Rusiei, dar şase persoane care au luat virusul în alte ţări sunt îngrijite în spitale ruse.