DISTRIBUIȚI
The Sleuth Journal

Rusia a decis să expulzeze un ataşat militar adjunct român ca răspuns la o decizie anterioară a României de a expulza un diplomat rus, a anunţat marţi Ministerul de Externe de la Moscova, citat de TASS şi Reuters, potrivit agerpres.

România a anunţat la sfârşitul lunii aprilie că îl expulzează pe adjunctul ataşatului militar de la Ambasada Rusiei pentru activităţi incompatibile cu statutul său diplomatic. Nu au fost oferite alte motive ale acestei decizii, comentează Reuters.


Angajatul Ambasadei României a fost declarat persona non grata ca răspuns la expulzarea de la Bucureşti a diplomatului rus, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse, citat de agenţia oficială de presă rusă TASS.

Citește și : Toți australienii trebuie să fie vaccinați până la sfârșitul anului

„La 11 mai, ambasadorul României, Cristian Istrate, a fost invitat la MAE al Rusiei, unde i-a fost înmânată o notă a ministerului despre declararea ca persona non grata a adjunctului ataşatului pe probleme de apărare din cadrul Ambasadei României, căpitan G. Iliescu. Angajatului respectiv i se cere să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse în decurs de 72 de ore. Această măsură a fost luată de partea rusă ca răspuns la anunţul fără nicio bază al părţii române din 26 aprilie de a-l declara persona non grata pe adjunctul ataşatului militar din cadrul Ambasadei Rusiei la Bucureşti”, se precizează în documentul citat de TASS.

Alte şapte ţări ale fostului bloc sovietic din Europa Centrală şi de Est, toate membre ale Uniunii Europene şi ale NATO, au expulzat diplomaţi ruşi în aprilie, declanşând măsuri reciproce din partea Moscovei, aminteşte Reuters.

Citește și : Regina Elisabeta a II-a și-a reluat atribuțiile oficiale! A ținut discursul de deschidere a parlamentului britanic – VIDEO