DISTRIBUIȚI

Armata rusă a anunţat luni că a ucis „circa 200 de luptători” în Siria în cursul unui bombardament aerian asupra unei baze adăpostind „terorişti” la nord-est de oraşul Palmira, notează AFP, potrivit agerpres.

„După confirmarea de către mai multe surse a localizării ţintelor teroriste, forţele aeriene ruse au efectuat mai multe lovituri în urma cărora au fost distruse două adăposturi şi circa 200 de luptători au fost ucişi”, a indicat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat publicat pe Facebook.


Citeşte şi: Ancheta Wirecard CUTREMURĂ Germania: Elita politică și financiară a fost prinsă într-un SCANDAL imens! – Black News

Ministerul a adăugat că aceste bombardamente au permis distrugerea a „24 de pick-up-uri echipate cu mitraliere grele şi a circa 500 de kilograme de muniţie şi componente pentru fabricarea explozivilor improvizaţi”.

Comunicatul de presă nu a precizat despre ce grup terorist este vorba şi nici data exactă a bombardamentului.

Potrivit armatei ruse, ţinta a fost o „bază camuflată” în care s-au format „grupuri teroriste” pentru a efectua atacuri în Siria şi a fabrica explozivi.

Ea a adăugat că „formaţiuni armate ilegale” au planificat atacuri împotriva unor clădiri publice siriene „pentru a destabiliza situaţia din ţară în perspectiva alegerilor prezidenţiale”, programate la 26 mai.

Aceste viitor scrutin este al doilea de la începutul în 2011 a unui conflict devastator care a făcut peste 388.000 de morţi şi a aruncat pe drumuri milioane de sirieni, refugiaţi în străinătate sau deplasaţi în lagăre mizerabile pe teritoriul ţării.

Citeşte şi: Omega-3 şi vitamina D reduc riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 – Black News

În acest conflict, Siria preşedintelui Bashar Al-Assad a beneficiat din 2015 de sprijinul masiv şi crucial la Moscovei care i-a permis să recucerească majoritatea teritoriilor pierdute.

Luni, Ministerul rus al Apărării a susţinut că „teroriştii” erau instruiţi în mai multe tabere din zone care nu erau controlate de regimul sirian, „inclusiv în zona Al-Tanf, care este sub controlul forţelor americane”.