DISTRIBUIȚI
Reuters

Insula indoneziană Bali a organizat duminică rugăciuni în masă în contextul în care insula indoneziană se pregăteşte să primească din nou turişti, după izolarea impusă de pandemia de coronavirus, transmite Reuters, scrie agerpres.

Peste o mie de oameni au participat la o rugăciune la templul hindus Besakih din oraşul Karangasem, exprimându-şi recunoştinţa pentru felul în care a fost gestionată epidemia în insulă şi căutând să obţină binecuvântarea pentru începutul unei „noi normalităţi”.


Citește și: Bilanțul pandemiei de Covid-19 în Statele Unite

Până în prezent, Bali a anunţat oficial 1.849 cazuri de contagiere cu noul coronavirus şi 20 de decese, în timp ce în întreaga Indonezie s-au înregistrat de la începutul lui martie 63.749 de cazuri şi 3.171 de decese.

Insula din Asia de Sud-Est se va deschide treptat în această lună pentru turiştii locali, dar va menţine „un protocol de sănătate strict” pentru a preveni propagarea virusului, a declarat reporterilor secretarul provinciei Bali, Dewa Made Indra.

Guvernul local se aşteaptă ca Bali să înceapă să primească turişti străini începând din luna septembrie.

Citește și: 523 de decese de COVID-19 în ultimele 24 de ore în Mexic

Turismul reprezintă principala sursă de venit a insulei, iar restricţiile de călătorie impuse din cauza pandemiei au afectat grav economia locală, în contextul în care rata de ocupare în hoteluri s-a prăbuşit la 2,07% în luna mai, faţă de 62,55% în decembrie 2019, înainte de izbucnirea pandemiei, şi 51,56% în mai anul trecut.