DISTRIBUIȚI
AP

Rudy Giuliani, avocatul personal al preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump, a declarat joi că a primit un tratament „miraculos” împotriva coronavirusului care i-a permis să părăsească spitalul după numai patru zile, relatează DPA, scrie agerpres.

„Tratamentul pe care mi l-au acordat asistentele şi medicii de la Spitalul MedStar din Georgetown a fost miraculos. M-am internat cu simptome grave. Şi am ieşit mai bine ca niciodată”, a scris Giuliani pe Twitter.


Citește și : Arabia Saudită APROBĂ vaccinul Pfizer-BioNTech

Anterior, Giuliani declarase la un interviu la radio că a primit o terapie cu anticorpi experimentală şi medicamentul Remdesivir, acelaşi tratament care i s-a oferit şi lui Trump în octombrie, când acesta s-a luptat la rândul său cu COVID-19.

În vârstă de 76 de ani, fostul primar al oraşului New York, care s-a ocupat de contestaţiile în justiţie ale preşedintelui pentru răsturnarea rezultatelor alegerilor din noiembrie, a spus că statutul său de „celebritate” a făcut să primească o îngrijire mai bună.

Anunţul că Giuliani a contractat coronavirusul a fost făcut duminică de Trump.

Giuliani este cel mai recent membru al cercului de apropiaţi al lui Trump care se laudă că a primit aceste tratament experimental anti-coronavirus, care este inaccesibil pentru marea majoritate a americanilor.

Secretarul pentru locuinţe şi dezvoltare urbană, Ben Carson, şi fostul guvernator de New Jersey, Chris Christie, au primit acelaşi tip de îngrijire.

Citește și : Premierul demisionar al Libanului, INCULPAT pentru catastrofa din Beirut

Între timp, SUA se confruntă cu numere record de cazuri de coronavirus, spitalizări şi decese, ceea ce pune presiune asupra sistemelor de sănătate în întreaga ţară. Trump şi aliaţii său au minimalizat deseori gravitatea pandemiei.

SUA au înregistrat miercuri 3.000 de decese legate de coronavirus, cel mai ridicat bilanţ pentru 24 de ore de până acum.