DISTRIBUIȚI
Digi FM

O greşeală de tastare şi un internaut pus pe farse i-au pus în dificultate reputaţia lui Rudy Giuliani, un avocat al preşedintelui american Donald Trump şi consilier în piraterie informatică la Casa Albă, pe tema cunoştinţelor acestuia despre Twitter şi Internet, relatează AFP, scrie News.ro .

Într-un tweet în care denunţa ancheta procurorului special Robert Mueller vizând foşti consilieri ai lui Trump, Rudy Giuliani a uitat, săptămâna trecută, să pună spaţiu între două fraze şi scria „G-20.In”.


Citește și : Lavrov: Extinderea NATO şi sistemele antibalistice generează o criză de încredere în zona euro-atlantică

Reţeaua de socializare crede că recunoaşte, atunci, un site de web creat în India şi subliniază în mod automat cuvântul pe care-l transformă într-un link care trimite la pagină.

Această legătură este descoperită de către creatorul unui site de web din Atlanta, Jason Velazquez, care realizează că numele domeniului nu aparţine nimănui.

El plăteşte cinci dolari pentru a-l înregistra pe numele său şi lasă un singur mesaj pe pagina de primire – ”Donald J. Trump este un trădător al patriei”, care apare de câte ori un navigator pe Internet dă clic pe link.

”Twitter a permis oamenilor să-mi invadeze textul cu un mesaj dezgustător împotriva preşedintelui. Nu-mi spuneţi că nu sunt antitrumpişti implicaţi şi înregimentaţi”, a reacţionat marţi seara Rudy Giuliani, furios din cauza acestei deturnări.

Citește și : Partidul Socialist Ungar vrea să dea în judecată Consiliul pentru media