DISTRIBUIȚI
AP

Avocatul personal al lui Donald Trump Rudy Giuliani s-a dezlănţuit joi în apărarea unui tweet al preşedintelui american cu privire la uciderea lui George Floyd, într-un interviu acordat televiziunii britanice, care s-a transformat într-un schimb de jigniri, relatează AFP, potrivit news.ro .

Animatorul emisiunii matinale ”Good Morning Britain”, Piers Morgan, a vrut să-l întrebe pe avocat, un fost primar al New Yorkului, despre un mesaj postat pe Twitter de către locatarul Casei Albe la 29 mai, în care Trump a ameninţat că ”atunci când începe jaful, începe să se tragă”.


Citește și : Finlanda nu mai are niciun nou caz de coronavirus

Acest tweet, cenzurat ulterior de către Twitter din cauza apologiei violenţei, se înscrie în cadrul ciocnirilor între manifestanţi şi poliţişti care au izbucnit în mai multe oraşe americane după uciderea la 25 mai a afroamericanului George Floyd, la vârsta de 46 de ani, asfixiat la Minneapolis de către un poliţist alb.

”Interpretaţi oblic, interpretaţi deliberat oblic”, şi-a exprimat ingignarea Rudy Giuliani, atunci când prezentatorul Piers Morgan a apreciat că preşedintele Statelor Unite ”nu ar fi trebuit să spună niciodată asta”.

Prezentatorul i-a reproşat avocatului faptul că este orbit de susţinerea faţă de clientul său.

Interviul a degenerat, atunci, într-o dispută virulentă şi într-un schimb de atacuri personale.

Giuliani a urlat că prezentatorul este un ”mincinos” şi face declaraţii ”ruşinoase”.

Piers Morgan şi-a acuzat la rândul său invitatul că a devenit ”complet nebun” şi ”violent”.

Citește și : Mutare neașteptată a premierul polonez: Mateusz Morawiecki cere parlamentului un vot de încredere

Imaginile acestei dispute inflamate au devebit apoi virale pe Internet.

Unii utilizatori ai reţelelor de socializare se amuză să-l vadă pe avocatul şefului statului american pierzându-şi sângele rece.

Alţii îl susţin pe avocatul personal al lui Trump, pe care-l laudă că a ţinut piept unui prezentator reputat prin agresivitatea sa.