DISTRIBUIȚI

Fostul primar newyorkez Rudy Giuliani, în prezent consilier al preşedintelui Donald Trump pentru securitatea informatică, a devenit ţinta ironiilor în social media pentru că s-a declarat victima unei conspiraţii, după ce o greşeală de punctuaţie pe care a comis-o într-un mesaj difuzat pe Twitter i-a trimis pe urmăritorii săi pe un site anti-Trump, relatează joi dpa şi AFP, potrivit agerpres.

Giuliani a creat astfel involuntar un nume de domeniu indicând un website care nu funcţiona în momentul respectiv – G-20.in -, dar care a fost cumpărat rapid de un internaut anti-Trump care a remarcat greşeala şi a postat imediat pe noul său site mesajul: „Donald Trump este un trădător de patrie”. Jason Velazquez, webdesigner din Atlanta, a dat 5 dolari pentru a înregistra noul domeniu pe numele său.


Citeşte şi: Două avioane ale armatei americane s-au ciocnit pe coasta Japoniei

Site-ul „inspirat” de Giuliani mai cuprinde şi un link către documentul în care procurorul special Robert Mueller îl pune sub acuzare pe fostul consilier al lui Trump pentru securitate naţională Michael Flynn, care în decembrie a recunoscut că a minţit FBI-ul în legătură cu contactele sale cu ambasadorul rus la Washington.

În loc să repare greşeala – concret, să introducă un spaţiu între punctul pe care l-a tastat după „G-20” şi cuvântul următor, „in” -, Giuliani a denunţat un… complot al Twitter împotriva sa şi a preşedintelui.

„Twitter i-a permis cuiva să-mi invadeze textul cu un dezgustător mesaj antiprezidenţial”, a scris Giuliani (74 de ani), la aproape o săptămână după gafă. „Să nu-mi spuneţi că nu sunt anti-Trumpişti dedicaţi şi înregimentaţi”.

În replică, utilizatorii reţelei l-au bombardat cu ironii şi critici constructive.

Citeşte şi: Un cutremur puternic a lovit paradisul indonezian

„Nu ţi-a invadat nimeni textul, bufonule. Ai delirat cu degetele tale grase şi ai tastat din greşeală un URL valid. Cineva a cumpărat acel URL şi şi-a exercitat dreptul la liberă exprimare în locaţia respectivă. Poţi să remediezi situaţia ştergându-ţi mesajul. Sau poţi să te smiorcăi în continuare ca un bebeluş. Faci cum vrei” – i-a răspuns un internaut.

„Consilierul pentru securitate informatică al lui Trump nu ştie cum funcţionează Twitter”, a reacţionat şi consultantul democrat Brad Reason. „Rudy Giuliani acuză Twitter că i-a sabotat mesajul, când de fapt e vina lui”, a punctat miercuri New York Times.