DISTRIBUIȚI
npr.org

Rudele şi prietenii victimelor prăbuşirii avionului ce efectua zborul MH17 la 17 iulie 2014, în estul Ucrainei, au denunţat duminică tratamentul ‘nerespectuos’ faţă de rămăşiţele umane descoperite la locul tragediei de către jurnalişti, transmite AFP.

”Circumstanţele acestor descoperiri sunt puţin suspecte”, a declarat Piet Ploeg, preşedintele Fundaţiei MH17, ce reuneşte familii şi prieteni ai victimelor. ”Aceste rămăşiţe pământeşti au fost descoperite în acelaşi loc unde anchetatorii au cernut deja pământul. Este imposibil să fi existat atât de multe rămăşiţe pământeşti în acest loc. Este bizar, este ca şi cum cineva păstrează aceste rămăşiţe pentru a le face să reapară din când în când, pentru a-şi face publicitate”, a adăugat Ploeg, conform agerpres .


”Este bine când rămăşiţele pământeşti sunt predate celor apropiaţi, dar a te juca cu ele nu este bine. Este un comportament greşit din partea jurnaliştilor”, a spus preşedintele Fundaţiei MH17.

Citește și : Carles Puigdemont dorește revenirea în Spania înaintea inaugurării noului parlament catalan

Un jurnalist, Patrick Lancaster, a relatat la 11 decembrie, într-o înregistrare video postată pe YouTube, că a descoperit 52 de oase sau alte fragmente umane în locul unde avionul companiei Malaysia Airlines, ce efectua un zbor Amsterdam – Kuala Lumpur, s-a prăbuşit în 17 iulie 2014 în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de rebelii proruşi.

În acest incident aerian şi-au pierdut viaţa 298 de persoane, dintre care 196 de cetăţeni olandezi.