DISTRIBUIȚI

Rude şi susţinători ai disidentului rus încarcerat Aleksei Navalnîi i-au transmis vineri mesaje de felicitare pentru cea de-a 45-a aniversare, relatează dpa, potrivit agerpres .

„La mulţi ani!” – i-a scris soţia sa, Julia, pe Instagram, alături de un emoji în formă de inimă.


Citește și : Autorităţile italiene au găsit o tonă de cocaină ascunsă printre banane

Purtătoarea de cuvânt a disidentului pentru relaţiile cu presa, Kira Iarmîş, l-a felicitat pe Twitter pe „cel mai bun şef din lume şi cel mai bun viitor preşedinte din lume”.

Contul de Instagram al lui Navalnîi a afişat o fotografie cu acesta împreună cu soţia sa şi cei doi copii ai cuplului.

Aleksei Navalnîi, care a supravieţuit la limită anul trecut unei tentative de otrăvire, le-a adresat mulţumiri tuturor celor care îl susţin.

Între timp, potrivit agenţiei Interfax, locuinţa lui Navalnîi a fost percheziţionată de executori în legătură cu o sumă de 29 de milioane de ruble (397.000 dolari) pe care disidentul, acuzat de fraude, ar trebui să o achite, în baza unei decizii judecătoreşti.

Citește și : Elevii din Spania vor fi vaccinaţi cu două săptămâmi înainte de începerea noului an şcolar

Navalnîi este închis de mai multe luni într-o colonie penitenciară, la circa 100 km est de Moscova. El a fost arestat pe 17 ianuarie pe un aeroport din Moscova, la revenirea în ţară după ce a fost tratat în Germania în urma tentativei de asasinare cu agentul neurotoxic Noviciok, din august anul trecut.

Disidentul, cel mai marcant critic din Rusia al preşedintelui Vladimir Putin, a denunţat ca motivate politic acuzaţiile de fraudă datând din 2014 pentru care a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi jumătate, verdict criticat de altfel şi pe plan internaţional.