DISTRIBUIȚI

Președintele iranian Hassan Rouhani a declarat joi că Statele Unite nu au avut nicio realizare în cadrul apariției la Adunarea Generală ONU din New York, insultându-l pe președintele american Donald Trump, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Americanii nu au avut nicio realizare în cadrul acestei adunări publice”, a declarat Rouhani într-o conferință de presă ținută la întoarcerea în Iran.


Citește și : Trump revine asupra soluţiei la conflictul israelo-palestinian, afirmând că el ar accepta şi un singur stat

„Când Donald Trump se lăuda la începutul discursului său cu realizările pe care Administrația sa le-a avut în ultimii doi ani, toată lumea a râs”, a adăugat președintele iranian.

„Ceea ce este cu adevărat important este că în afară de o țară sau două, nimeni nu susține Statele Unite. Este o izolare politică istorică, rară pentru Statele Unite”, a transmis Hassan Rouhani.

În cadrul discursului său la Adunarea Generală ONU, Donald Trump a catalogat Iranul drept o „dictatură coruptă”, al cărei lideri „aduc haos, moarte și distrugere” și a anunțat că va continua impunerea de sancțiuni.

Ca răspuns la criticile aduse de Trump, Rouhani a sugerat că președintele american suferă de „o slăbiciune intelectuală” după ce a retras Statele Unite din Acordul Nuclear semnat în 2015.

Citește și : Bruxellesul a redus drastic ajutorul către Turcia destinat unei posibilei aderări a ţării la UE