DISTRIBUIȚI
REUTERS

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a comparat uciderea americanului de culoare George Floyd cu modul în care Iranul este tratat de către SUA, într-un discurs video difuzat la Adunarea generală a ONU, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

„Difuzarea în întreaga lume a imaginilor care arată tratamentul la care este supus un afro-american de către poliţia din SUA ne face să ne gândim la propria experienţă. Am recunoscut instantaneu genunchiul de pe gât drept piciorul aroganţei pe gâtul naţiunilor independente”, a spus el.


Citește și : Trump i-a sunat pe deputaţii scandinavi care l-au propus la Premiul Nobel pentru Pace

„Timp de decenii, curajoasa naţiune a Iranului a plătit un preţ la fel de mare pentru faptul că a căutat libertatea şi eliberarea de dominaţie şi despotism”, a adăugat el.

Hassan Rouhani a făcut referire la înregistrarea cu telefonul mobil din luna mai în care se vede cum un poliţist alb îi ţine genunchiul pe gât lui Floyd, un bărbat de culoare încătuşat, timp de aproape opt minute.

Discursul său are loc la o zi după ce SUA au impus un set de noi sancţiuni împotriva Teheranului, în cadrul aşa-numitei campanii de presiune maximă.

Vezi și : Un guru celebru în Rusia a fost ARESTAT de forțele speciale – VIDEO