DISTRIBUIȚI
Taiwan News

Miniştrii de Externe din România, Polonia şi Turcia au evidenţiat, în cursul unei reuniuni desfăşurate la Ankara, necesitatea stabilizării regiunii Balcanii de Vest şi rolul important al Statelor Unite în Alianţa Nord-Atlantică, informează Agenzia Nova, scrie Mediafax.

Unitatea şi solidaritatea în cadrul NATO conferă un sens securităţii, iar acest lucru va fi reiterat la summitul Alianţei Nord-Atlantice programat la Londra, a declarat vineri Jacek Czaputowicz, ministrul polonez de Externe, după o reuniune desfăşurată la Ankara în formatul Polonia-România-Turcia.


Citește și : Gruşko: Moscova efectuează modernizarea forţelor sale din Marea Neagră ca răspuns la consolidarea prezenţei NATO

Şefii diplomaţiilor din România, Polonia şi Turcia – Teodor Meleşcanu, Jacek Czaputowicz şi Mevlut Cavusoglu – au evidenţiat importanţa procesului de stabilizare a Balcanilor de Vest pentru securitatea euroatlantică şi rolul Statelor Unite în cadrul NATO.

Jacek Czaputowicz a amintit rezultatele Conferinţei pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu desfăşurată în februarie la Varşovia în colaborare cu Statele Unite şi a exprimat satisfacţie pentru susţinerea oferită de Turcia ţărilor din cadrul Uniunii Europene în timpul crizei imigraţiei, exprimând speranţa că va fi continuată cooperarea.

Consultările trilaterale în materie de securitate au fost lansate la iniţiativa României în anul 2012, cu participarea ţărilor situate în estul şi în sudul Alianţei Nord-Atlantice.

Citește și : Congresul SUA somează Administrația Trump să trimită versiunea completă a raportului MUELLER