DISTRIBUIȚI
bne IntelliNews

România va fi al treilea beneficiar de fonduri europene destinate facilitării tranziţiei spre sisteme industriale ecologice, arată un document citat de site-ul Euractiv.com, scrie mediafax.

Comisia Europeană a alocat 7,5 miliarde de euro Fondului pentru Tranziţie Corectă (Just Transition Fund, JTF), destinat oferirii de asistenţă comunităţilor care au industrii bazate pe cărbune să treacă la alte surse de energie.


Citește și : Un nou tir de rachete, lansate din Fâşia Gaza spre Israel

Polonia va primi două miliarde de euro prin acest fond, Germania 877 de milioane de euro, iar România 757 de milioane de euro, arată un document oficial obţinut de Euractiv.

Proiectul de finanţare a fost transmis de Comisia Europeană spre aprobarea de către statele membre UE. Fondul pentru Tranziţie Corectă este parte a unui mecanism financiar de 100 de miliarde de euro care are rolul facilitării tranziţiei sistemului industrial spre surse ecologice de energie.

Fondurile vor fi alocate după ce fiecare stat va prezenta planuri regionale detaliate de tranziţie spre surse sisteme ecologice.

Citește și : Rohani îndeamnă la o schimbare a modului de guvernare a Iranului