DISTRIBUIȚI

Aproximativ 356 de imigranți care se află la bordul navei de caritate Ocean Viking vor fi debarcați în Malta și apoi relocați în mai multe țări europene, inclusiv România, a informat vineri Guvernul maltez, informează site-ul agenției Dpa, potrivit mediafax.

Ocean Viking, operată de organizațiile SOS Méditerranée și Doctori fără Frontiere, este blocată de mai multe zile pe mare după ce i s-a refuzat accesul în port.


Citește și : Parchetul Parisului deschide o anchetă în dosarul Jeffrey Epstein

„Malta a acceptat să fie o parte a soluției acordate navei Ocean Viking”, se arată într-un comunicat al Guvernului maltez.

Imigranții vor ajunge în Malta, de unde vor fi transportați în Franța, Germania, Irlanda, Luxemburg, Portugalia și România.

„Niciun imigrant nu va rămâne în Malta”, a adăugat premierul Joseph Muscat.

Germania va „participa în mod semnificativ împreună cu Franța”, a informat un purtător de cuvânt al Ministrului de Interne, referindu-se la acceptarea imigranților atât de pe nava Ocean Viking, cât și de pe Open Arms.

Ministerul a informat că Germania a fost de acord să accepte 328 de imigranți salvați de pe Marea Mediterană încă din iulie 2018, dintre care 212 au fost salvați anul acesta.

Citește și : Un avion de pasageri a efectuat o aterizare de urgență pe Aeroportul din Soci

Înțelegerea prin care Malta a fost de acord să permită ancorarea navei Ocean Viking într-unul din porturile sale a urmat „unor discuții cu Comisia Europeană și mai multe state membre, în special Franța și Germania”, a mai informat Guvernul maltez.