DISTRIBUIȚI
DCNews

România a transferat o nouă tranşă în valoare de 3 milioane de euro pentru renovarea şi modernizarea grădiniţelor din Republica Moldova, a anunţat miercuri Ministerul Finanţelor din R.Moldova, potrivit Moldpres, relatează Radio Chişinău, scrie agerpres.

Banii sunt destinaţi renovării şi modernizării instituţiilor preşcolare din cadrul ”Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova”, gestionat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM).


Citește și : Jihadiștii revendică atacul terorist soldat cu trei morţi asupra Ministerului de Externe de la Tripoli

Conform datelor FISM, până în prezent au fost renovate şi modernizate 845 de grădiniţe din Republica Moldova din grantul oferit de Guvernul României, fiind valorificate în acest sens circa 29 milioane de euro.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil, în valoare de 100 milioane de euro, a fost semnat la Bucureşti, pe 27 aprilie 2010.

Citește și : Trump: „Ţara noastră o duce foarte bine. Punem în sfârşit America pe primul loc”