DISTRIBUIȚI
Los Angeles Times

Lazio, regiunea Romei, a reluat joi după-amiază programările online la vaccinare împotriva COVID-19 după o întrerupere din cauza unui atac cibernetic lansat asupra website-ului său în noaptea de sâmbătă spre duminică, relatează France Presse, scrie agerpres

Nicola Zingaretti, preşedintele Lazio, a declarat că rezervările au fost reluate folosind un nou website, în timp ce o versiune temporară a site-ului regional va fi lansată luni.


Citește și : Restricţiile NU se aplică celor mai bogaţi oameni dn lume! Cofondatorul Google a primit dreptul de a intra în Noua Zeelandă

„După munca depusă în ultimele zile, suntem acum în măsură să prezentăm un calendar al serviciilor pe care le reactivăm”, a spus Zingaretti. „Sistemul de rezervare a vaccinărilor este operaţional din această după-amiază”.

Accesul la diversele servicii digitale din regiune va fi disponibil din nou în zilele şi săptămânile viitoare, a precizat el.

Website-ul Lazio a suferit un atac masiv de tip „ransomware” şi toate serverele din regiune au fost ulterior închise pentru a preveni propagarea virusului.

Atacatorii au folosit un software ce criptează fişierele victimei.

Deşi de obicei se solicită o răscumpărare în schimbul cheii de decriptare a datelor, nu s-a făcut nicio cerere de răscumpărare, a asigurat Zingaretti.

O anchetă asupra acestui atac cibernetic a fost deschisă, dar autorii atacului nu au fost încă identificaţi.

„Nu poate exista nicio certitudine cu privire la originea acestor atacuri deoarece metodele folosite pe internet fac foarte dificilă identificarea adevăratei surse”, a declarat miercuri şeful comisiei parlamentare italiene de securitate, Adolfo Urso, la televiziunea italiană Tg4.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 62% din populaţie cu vârsta peste 12 ani a fost complet vaccinată.

Citește și : Aleksandr Lukaşenko ÎNCHIDE frontiera Belarusului cu Lituania

 

În iunie, guvernul italian a decis să creeze o nouă agenţie specializată în securitatea cibernetică pentru a combate un număr tot mai mare de atacuri.

Această agenţie ar trebui să fie operaţională într-un viitor foarte apropiat.