DISTRIBUIȚI
Psihologul muzical

Muzicianul britanic Roger Waters, cofondatorul trupei rock Pink Floyd, a trimis, prin intermediul avocatului său, o scrisoare în care solicită municipalităţii din München să elimine de pe site-ul său un comunicat de presă în care artistul este etichetat antisemit, informează vineri DPA, potrivit agerpres.

Avocatul artistului, Christian Schertz, a trimis o scrisoare administraţiei oraşului prin care cere eliminarea comunicatului de presă emis de primarul oraşului Dieter Reiter, înainte de concertul susţinut miercuri de Waters la Olympiahalle.


Citește și : Stoltenberg și Merkel sunt încrezători cu privire la ‘unitatea transatlantică’, în pofida disensiunilor de la G7

Reiter spune în comunicat că respectiva sala nu va mai fi închiriată în viitor lui Waters din cauza atitudinii sale.

În document, Reiter spune că Waters a făcut ”din ce în ce mai multe comentarii antisemite inacceptabile”, adăugând că doreşte să ”afirme foarte clar că aceste comentarii antisemite instigatoare ale lui Waters nu sunt permise în München, iar acest lucru nu va rămâne fără urmări”.

Waters, component al Pink Floyd în perioada 1965-1985, face deseori apel la boicotarea Israelului în timpul concertelor sale în care include şi baloane în formă de porc inscripţionate cu simbolul Steaua lui David.

Citește și : Trump susţine, în glumă, că ar dori ca oamenii săi să stea în poziţie de drepţi la fel ca în cazul lui Kim

Apelul său la boicot şi sancţiuni împotriva Israelului are ca scop schimbarea politicile faţă de populaţia palestiniană.

Pe lângă succesul înregistrat alături de trupa Pink Floyd, Waters a cunoscut un nou moment de glorie internaţională în 1990, când a interpretat melodii de pe albumul ”The Wall” în Berlin pe locul unde fusese până nu demult Zidul Berlinului.