DISTRIBUIȚI

Rod Stewart a avut o intervenţie telefonică surprinzătoare într-o emisiune TV live, joi, în care rockerul britanic a criticat starea „ridicolă” în care se află sistemul de sănătate din Regatul Unit, a îndemnat Guvernul actual să demisioneze şi să ofere Partidului Laburist, aflat în opoziţie, şansa de a guverna ţara, informează Reuters, potrivit agerpres.

Artistul britanic, celebru pentru piesele sale de mare succes din anii 1970 „Maggie May” şi „Do Ya Think I’m Sexy?”, a telefonat într-o emisiune a postului Sky News despre criza Sistemului Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS), ai cărui prezentatori preluau apeluri de la telespectatori.


Citeşte şi: Boris Johnson a primit 510.000 de lire ca avans la memorii, în timp ce avocaţii săi costă bugetul 220.000

„Este o situaţie cumplită pentru asistentele medicale. E cu adevărat cumplită. În toţi anii pe care eu i-am petrecut în această ţară nu am văzut niciodată o situaţie atât de rea”, a declarat celebrul cântăreţ.

NHS, finanţat de la stat şi până de curând o sursă de mândrie pentru mulţi dintre britanici, se află sub o presiune imensă în prezent după ani de investiţii insuficiente şi după criza provocată de pandemia de COVID-19, care le-au determinat pe asistentele medicale, precum şi pe alţi angajaţi din sănătate, să declanşeze un val de greve fără precedent.

„Cred că Guvernul trebuie să demisioneze acum şi să ofere Partidului Laburist şansa de a guverna ţara”, a declarat Rod Stewart, în vârstă de 78 de ani, care a dezvăluit că el însuşi a fost multă vreme un susţinător al Partidului Conservator.

Sondajele recente au arătat că Partidul Laburist deţine un avantaj important în faţa Partidului Conservator în preferinţele alegătorilor britanici, după un an în care conservatorii au forţat doi prim-miniştri să demisioneze, iar cetăţenii ţării sunt grav afectaţi de criza generată de costul traiului zilnic. Partidul Conservator se află la putere în Regatul Unit din anul 2010.

De asemenea, Rod Stewart a considerat „ridicol” faptul că a putut să se interneze într-o clinică privată aproape goală pentru a face o radiografie, miercuri, în condiţiile în care atât de mulţi alţi pacienţi britanici „mor pentru că nu pot să facă radiografii” (în spitalele publice supraaglomerate – n.red.).

Artistul s-a oferit să plătească pentru 10 sau 20 de radiografii de care au nevoie pacienţii din publicul larg şi speră că şi alte vedete îi vor urma exemplul.

Citește și: Mark Rutte vrea înăsprirea regulilor privind migraţia – Black News

„Nu am nevoie de publicitate. Vreau doar să fac câteva fapte bune”, a adăugat el, înainte să îşi încheie intervenţia telefonică fredonând primele versuri din cântecul său „Maggie May”.

„Wake up Maggie, I think I’ve got something to say to you” („Trezeşte-te Maggie, cred că am ceva să-ţi spun”), a fredonat starul britanic cu vocea sa răguşită uşor de recunoscut, care a ajutat acest cântec să devină un mare succes comercial al anului 1971, după ce Rod Stewart a decis să devină un artist solo în urma colaborărilor sale cu trupele Jeff Beck Group şi The Faces.