DISTRIBUIȚI
POLITICO Europe

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a promis joi să furnizeze sprijin Ucrainei ”la fiecare pas” al drumului acestei ţări către integrarea în Uniunea Europeană, informează DPA, potrivit agerpres

”Vom sta alături de Ucraina în vremuri de tragedie la fel ca în perioade de prosperitate”, a declarat Metsola adresându-se prin legătură video membrilor Radei (parlamentul ucrainean) cu ocazia Zilei Statalităţii Ucrainei.


Citește și : Tancurile petroliere second-hand sunt la mare căutare din cauza războiului din Ucraina

Eurodeputata malteză şi-a reafirmat sprijinul pentru aderarea Ucrainei la UE. Ţara est-europeană a primit statutul de candidată la începutul acestei luni.

”În această zi importantă pentru Ucraina suverană şi independentă, vreau să vă asigur că Ucraina îşi are locul alături de noi. Poate nu va fi un drum uşor, dar Parlamentul European, cel mai puternic avocat al dumneavoastră, este aici pentru voi, pentru a vă ajuta la fiecare pas al acestui drum”, a spus preşedinta PE.

În luna aprilie, Roberta Metsola a devenit primul lider al unei instituţii UE care vizitează Ucraina de la începerea invaziei ruse.

La 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Citește și : Consiliul de Securitate al ONU condamnă executarea a patru militanţi ai opoziţiei în Myanmar