DISTRIBUIȚI

Candidatul comun al opoziţiei ungare la postul de premier, Peter Marki-Zay, a anunţat miercuri că a intrat în izolare, acasă, după ce s-a testat pozitiv de coronavirus, dar şi-a exprimat speranţa că va reveni în scurt timp pe scena campaniei electorale în vederea alegerilor legislative din aprilie ce se anunţă intens disputate, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Marki-Zay a menţionat pe pagina sa oficială de Facebook că a făcut trei doze de vaccin împotriva COVID-19 şi că speră să poată pune capăt izolării în cinci zile, dacă între timp se testează negativ.


Citeşte şi: Germania sare de 100.000 de infectări zilnice pentru prima dată de la începutul pandemiei – Black News

„Sunt bine, cele trei doze lucrează”, a adăugat politicianul ungar, afirmând că are simptome uşoare, similare unei răceli.

„Continuu să mă ocup de acasă de eforturile noastre de a schimba guvernul”, a dat asigurări el.

Alianţa de şase partide de opoziţie al cărei lider este Marki-Zay (49 de ani) este cotată în majoritatea sondajelor umăr la umăr cu partidul Fidesz al premierului Viktor Orban. Alegerile sunt programate pentru 3 aprilie.

Citeşte şi: Începe NEBUNIA! O canadiană devine prima pacientă din lume diagnosticată cu ‘schimbări climatice’ – Black News

Autorităţile ungare au raportat miercuri un număr record de 14.890 de contaminări noi cu noul coronavirus în 24 de ore, dar doar 2.645 de persoane spitalizate, între care 208 la terapie intensivă, şi 85 de decese, mai puţin comparativ cu vârfurile precedente. În această ţară cu 10 milioane de locuitori sunt aplicate doar restricţii limitate anti-coronavirus şi şcolile funcţionează normal, măştile de protecţie fiind totuşi obligatorii în unele spaţii publice închise şi în transportul public.

Puţin peste şase milioane de unguri din totalul de circa 10 milioane au fost vaccinaţi cu minim două doze împotriva COVID-19, iar 3,43 de milioane şi cu a treia doză, rata de vaccinare fiind în urma celeia din majoritatea statelor vest-europene.