DISTRIBUIȚI
Digi24

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a anunţat miercuri că vrea să elaboreze reglementări „dure” pentru a proteja cetăţenii de greve, în contextul unei serii de acţiuni de protest, inclusiv din partea angajaţilor serviciilor de ambulanţă, informează cotidianul Financial Times , informează mediafax.

„Sunt necesare noi legi dure. Dacă liderii de sindicate vor continua să fie nerezonabili, atunci este datoria mea să trec la acţiuni pentru protejarea vieţilor şi activităţilor publicului britanic”, a declarat Rishi Sunak în Camera Comunelor.


Citește și :  Zelenski, desemnat ‘Persoana Anului 2022’ de revista americană Time

Downing Street a refuzat să specifice dacă Guvernul pregăteşte interzicerea dreptului la grevă în anumite sectoare, spre exemplu în cazul serviciilor medicale, în contextul în care angajaţii unităţilor de ambulanţe ameninţă cu declanşarea unei greve pe 21 decembrie. „Nu vrem să intrăm în propuneri politice specifice”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Numeroşi deputaţi din Partidul Conservator au criticat faptul că deciziile de blocare a grevelor nu au fost luate deja.

Peste un milion de angajaţi intenţionează să participe la greve în Marea Britanie în cursul lunii decembrie.

Citește și : Putin crede că riscul de război nuclear creşte, dar asigură că Rusia nu va folosi prima arma atomică

„Dreptul la grevă este o libertate fundamentală britanică. Cu inflaţia la nivelul de 11%, Rishi Sunak vrea să le îngreuneze angajaţilor şansele de a obţine condiţii mai bune de lucru şi salarii mai mari”, a reacţionat Frances O’Grady, liderul centralei sindicale TUC.