DISTRIBUIȚI
dpa

Nivelurile râurilor şi fluviilor din Germania sunt aşteptate să atingă cele mai ridicate valori în cursul zilei de luni, în urma ploilor abundente şi a topirii zăpezii pe parcursul weekendului, însă, în curând, oraşele şi comunităţile din apropierea acestora ar putea respira uşurate după scăderea riscului de producere a unor inundaţii, notează DPA, potrivit agerpres. 

Până la ora 5 dimineaţa (04.00 GMT), nivelul Rinului în zona Köln ajunsese la 8,71 metri, iar în timpul zilei de luni este aşteptat să atingă 9 metri, a indicat centrul local de control al inundaţiilor.


Citeşte şi: Mii de oameni au rămas blocaţi în maşini din cauza ninsorilor care au afectat centrul Spaniei

La Dusseldorf, nivelul fluviului, în prezent de 8,18 metri, este aşteptat să ajungă la 8,30 metri înainte ca apele să înceapă să se retragă.

Nivelurile Rinului la Bonn, Koblenz şi Mainz au fost, de asemenea, ridicate, însă îmbunătăţirea condiţiilor meteo va determina scăderea acestora în cursul zilei.

În pofida volumului ridicat de apă, măsurile de protecţie eficiente şi buna amenajare a râurilor au făcut ca daunele să nu fie importante, deşi unele drumuri şi pivniţe ale locuinţelor au fost inundate de-a lungul râului Mosela.

Traficul fluvial şi riveran a fost restricţionat în multe zone, în condiţiile în care, din cauza nivelul apelor, călătoriile pe aceste cursuri de apă au devenit periculoase.