DISTRIBUIȚI
Rador

SUA şi Alianţa Nord-Atlantică s-ar putea confrunta cu o situaţie şi mai gravă în materie de securitate dacă nu vor demonstra interes pentru dialogul cu Rusia asupra garanţiilor de securitate, a avertizat ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov într-un interviu pentru RIA Novosti, citat luni de Reuters, potrivit agerpres.

Declaraţiile responsabilului diplomatic rus preced negocieri critice între delegaţiile Rusiei şi SUA luni, la Geneva, intervenind pe fondul concentrării de trupe ruseşti în apropierea frontierei cu Ucraina, în timp ce Moscova speră să obţină garanţii de securitate din partea Occidentului.


Citeşte şi: De ce unii oameni se tot îmbolnăvesc de Covid, iar alții rămân neatinşi de virus?

Riabkov a declarat că problema neaderării Ucrainei la NATO reprezintă unul dintre subiectele pe care Moscova doreşte să le abordeze cu SUA.

Înaintea sesiunii de negocieri de luni dintre Rusia şi SUA, viceministrul rus Serghei Riabkov a avut duminică seara o întâlnire cu subsecretarul de stat al SUA, Wendy Sherman, despre care a spus că a fost „complicată, dar serioasă”.

Wendy Sherman i-a transmis lui Riabkov că Washingtonul „va saluta orice progres diplomatic”, a indicat Departamentul de Stat, potrivit Reuters.

Citeşte şi: ‘The Power of the Dog’, ‘West Side Story’ şi ‘Succession’ sunt marii câştigători ai Globurilor de Aur 2022 – Black News

Duminică, Rusia a insistat că nu va face nicio concesie la presiunea SUA.

La rândul său, secretarul de stat american Antony Blinken a afirmat că nu se aşteaptă la progrese majore în discuţiile de securitate dintre SUA şi Rusia din această săptămână, dar a adăugat că speră ca părţile să se pună de acord asupra unor puncte.