DISTRIBUIȚI

Biroul din Moscova al postului Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) a anunţat joi că a depus o plângere împotriva Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în legătură cu amenzile impuse RFE/RL în cadrul unei campanii a autorităţilor ruse pentru a forţa această organizaţie media să părăsească ţara, transmite Reuters, potrivit agerpres.

RFE/RL, care este sponsorizat de SUA, au fost amendate masiv în acest an de Rusia pentru că nu s-a identificat drept ‘agent străin’ în publicaţiile sale, aşa cum prevede legea rusă.


Citeşte şi: Un angajat CNN povestește cum s-a construit PROPAGANDA de ‘răsturnare’ a lui Trump – VIDEO – Black News

Rusia a clasificat RFE/RL drept ‘agent străin’ în anul 2017, o măsură menită să complice activitatea postului de radio ca reacţie la ceea ce Moscova consideră a fi presiunile inacceptabile la care sunt supuse media ruse în SUA.

În virtutea legii actuale, autorităţile ruse pot clasifica drept ‘agenţi străini’ organizaţii neguvernamentale şi grupuri pentru apărarea drepturilor omului percepute ca primind finanţare externă pentru activitate politică.

Vezi şi: America este ŞOCATĂ! Un puşti de 13 ani a fost OMORÂT de poliţişti – VIDEO – Black News

Acestor entităţi li se cere să ataşeze menţiunea ‘agent străin’ pe publicaţiile lor şi să-şi declare cheltuielile şi finanţările.