DISTRIBUIȚI

Rezultatul alegerilor regionale de duminică din landul Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Karl Nehammer şi pentru partidul său şi arată că strategia lui de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migraţiei, şi de a folosi această temă în mod populist a fost greşită, a declarat luni eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, potrivit agerpres.

Într-un comunicat postat luni pe Facebook, Mureşan afirmă că partidul cancelarului, Partidul Popular Austriac (OVP), a pierdut majoritatea absolută în parlamentul regional şi a obţinut cu 10 puncte procentuale mai puţin decât la alegerile anterioare, în timp ce extrema dreaptă a câştigat zece puncte procentuale.


Citeşte şi: Aniversare înecată într-o baie sânge în Africa de Sud (VIDEO)! Opt oameni au murit! – Black News

OVP „a pierdut atât de mult încât nu poate guverna doar cu Partidul Verzilor (cu care are coaliţie la nivel federal) sau cu partidul liberal NEOS” şi „poate forma majoritate doar cu extrema dreaptă sau cu socialiştii”, a adăugat Siegfried Mureşan, care este vicepreşedinte al grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, din care face parte şi formaţiunea de guvernământ austriacă.

„Acest rezultat dezastruos arată că strategia lui de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migraţiei, şi de a folosi această temă în mod populist a fost greşită. Nu a dat roade. Este o lecţie pentru el, dar şi pentru orice alt politician care se gândeşte să copieze vreodată extrema dreaptă. Copiind extrema dreaptă o întărim. Extrema dreaptă trebuie combătută, nu trebuie copiată”, a mai declarat Mureşan.

OVP şi-a pierdut majoritatea absolută la alegerile regionale desfăşurate duminică în cel mai mare land din Austria, înregistrând o scădere de circa 10 puncte procentuale, în timp ce Partidul Libertăţii (FPO), de extremă dreapta, a obţinut cel mai bun rezultat al său de până acum, potrivit unor exit poll-uri de duminică citate de dpa.

OVP, marcat de anchete de corupţie, dar şi de crizele globale, a ajuns la 39,8% – cel mai slab rezultat din 1945 – şi şi-a pierdut majoritatea absolută din parlamentul Austriei inferioare şi probabil şi în guvernul regional.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în regiunea uigurilor din China – Black News

În schimb, FPO a întrunit 24,5%, cel mai bun rezultat al său de până acum în provincia estică.

Conform proiecţiilor rezultatului votului, Partidul Social Democrat SPO s-a clasat sub FPO, cu 20,8%, Verzii au obţinut 7,5%, iar liberalii din NEOS – 6,5%.