DISTRIBUIȚI
Kabar24 - Bisnis.com

Mulți rezerviști ruși chemați să lupte în Ucraina sunt probabil nevoiți să își cumpere propriile veste antiglonț, iar prețurile acestora au crescut vertiginos, se arată în cea mai recentă informare a serviciilor de informații britanice, informează mediafax.

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, cantitatea medie de echipament personal pe care Rusia o furnizează rezerviștilor săi mobilizați este „aproape sigur mai mică decât cea deja slabă furnizată trupelor desfășurate anterior”.


Citește și : Ministrul Finanţelor din Marea Britanie a fost DEMIS

„Mulți rezerviști sunt probabil nevoiți să își achiziționeze propriile veste antiglonț, în special vesta modernă 6B45, care ar trebui să fie distribuită în general unităților de luptă ca parte a programului de echipament personal Ratnik”, arată ministerul, citat de The Guardian.

Conform aceleiași surse, vestele se vând pe site-urile rusești la prețuri de 40.000 de ruble (aproximativ 640 de dolari), în creștere de la aproximativ 12.000 de ruble în aprilie.

„Corupția endemică și logistica slabă rămân unele dintre cauzele care stau la baza performanței slabe a Rusiei în Ucraina”, mai arată ministerul.

Citește și : Republica Moldova are nevoie de un plan pentru plata gazelor ruseşti