DISTRIBUIȚI
Reuters

Secretarul de stat american Rex Tillerson şi ministrul de externe rus Serghei Lavrov au convenit să continue eforturile diplomatice privind programul nuclear nord-coreean, subliniind că nici Washingtonul, nici Moscova nu acceptă Phenianul ca putere nucleară, a declarat miercuri o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, relatează Reuters.

Cei doi lideri, care au avut marţi o convorbire telefonică, au discutat de asemenea aspecte legate de intensificarea violenţelor în estul Ucrainei, Tillerson cerând Rusiei să ‘scadă nivelul de violenţă’, a subliniat purtătoarea de cuvânt Heather Nauert. Ei au discutat de asemenea criza din Siria, a adăugat ea, conform agerpres .


În timp ce reprezentanţi ai Departamentului de Stat american susţin că sunt în căutarea unei soluţii diplomatice, preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că Phenianul trebuie să renunţe la armele sale nucleare înainte ca orice fel de negocieri să poată începe.

Citește și : EXPLOZIE într-un supermarket din Sankt Petersburg. Cel puţin patru persoane au fost rănite

Consiliul de Securitate al ONU a votat în unanimitate vinerea trecută în favoarea impunerii de noi sancţiuni la adresa Coreei de Nord, ca răspuns la testul său recent cu rachetă balistică intercontinentală, sancţiuni pe care Phenianul le-a calificat drept un „act de război” ce echivalează cu o blocadă economică totală.