DISTRIBUIȚI
Reuters

Fostul secretar de Stat Rex Tillerson afirmă că i-a atras atenţia de multe ori preşedintelui Donald Trump că unele acţiuni ar fi ilegale, subliniind că a fost dificil pentru el să colaboreze cu liderul de la Casa Albă, cu care nu are aceleaşi valori şi pe care îl consideră „indisciplinat”, scrie Mediafax.

Rex Tillerson a comentat public disensiunile pe care le avea cu Donald Trump şi situaţia care a condus la demiterea sa din funcţia de secretar de Stat.


Citește și : Tentativă de jaf asupra unei bănci din nord-estul Braziliei. Unsprezece morți

„Cred că parţial a fost evident că avem stiluri total diferite. Nu aveam acelaşi sistem de valori”, a declarat Rex Tillerson într-un interviu acordat CBS News.

„Când preşedintele spunea «iată ce vreau să fac sau cum vreau să fac», eu îi spuneam «domnule preşedinte, înţeleg ce vreţi să faceţi, dar nu puteţi în acest mod, pentru că încalcă legea, încalcă un anumit tratat». Ştiţi, devenea frustrat”, a spus Tillerson.

Fostul director general de la ExxonMobil afirmă că nu a ştiut să se comporte cu Donald Trump altfel decât „într-un stil direct”. „Cred că s-a săturat de mine, pentru că eram tipul care îi spunea mereu «nu puteţi face asta, să discutăm despre ce puteţi face»”, a explicat Tillerson.

Citește și : SUA: Fostul secretar al Justiţiei William Barr, nominalizat de Trump „noul secretar al Justiţiei”