DISTRIBUIȚI
Paris Match

Revista satirică franceză Charlie Hebdo publică miercuri lucrări ale unor caricaturişti ucraineni, care ”continuă să-şi facă treaba” în pofida invaziei ruse şi publică ”din solidaritate” 20 de caricaturi ale acestora, relatează AFP, scrie news.ro .  

Între aceste caricaturi, revista publică un urs rus care-şi vâră laba într-un stup şi este devorat de albine, militari care dau drumul unui obuz pe un tobogan, într-o grădiniţă de copii sau instrumente de tortură cu efigia lui Putin.


Citește și : Tribunalul UE a restabilit imunitatea eurodeputatului Carles Puigdemont

Semnate de Iurii Juravel, Oleg Guţol sau Oleksii Kustovski, alias Kusto, aceste caricaturi, ”în mod evident nemiloase cu ruşii, arată un unor care nu vrea să capituleze în faţa arbitrariului şi terorii”, scrie într-un comunicat Charlie Hebdo.

Aproape toate caricaturile provin dintr-o expoziţie organizată la Odesa de către asociaţia caricaturiştilor locali.

Evenimentul este intitulat ”Navă de război rusă, să te…”, o replică devenită celebră în Ucraina, dată la începutul războiului de către grăniceri ucraineni, pe Insula Şerpilor, crucişătorului Moskva, care îi soma să se predea.

Aproximativ 40 de caricaturişti – majoritatea ucraineni şi din aproximativ 20 de ţări, inclusiv din Rusia – au participat la acest eveniment, în urma unui apel la caricaturi pe Facebook.

Citește și : Igor Dodon a fost reţinut pentru 72 de ore