DISTRIBUIȚI
hurriyetdailynews.com

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) are joi şi vineri o reuniune ministerială la Milano, pe agenda căreia conflictul dintre Rusia şi Ucraina în Marea Azov va fi tema principală, informează miercuri agenţia EFE, scrie Agerpres.

”Soluţionarea crizei dintre Rusia şi Ucraina este o temă prioritară pentru preşedinţia italiană a OSCE”, a declarat o sursă din cadrul MAE italian.


Citește și : Marea Britanie: Parlamentul încearcă să preia controlul asupra Brexitului

Vor mai fi discutate chestiuni precum necesitatea consolidării securităţii în ariile de responsabilitate ale OSCE, sporirea cooperării politice şi militare între state, combaterea terorismului, eradicarea traficului cu minori şi garantarea stabilităţii social-economice la nivel global.

La reuniunea de la Milano va participa şi şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, care va avea reuniuni bilaterale cu miniştrii de externe rus şi ucrainean, Serghei Lavrov şi Pavlo Klimkinm, în cadrul cărora va fi abordată şi situaţia creată de tensiunile din Marea Azov.

Citește și : Putin şi-a exprimat sprijinul pentru Maduro, aflat în vizită la Moscova pentru a cere ajutor financiar din partea Rusiei