DISTRIBUIȚI
112.International

Comsia Europeană a anunţat miercuri că a invitat liderii mai multor state membre UE la o ”reuniune de lucru informală”, duminică, la Bruxelles, pe tema azilului şi refugiaţilor, cu câteva zile înaintea summitului Celor 28 pe această demă care creează disensiuni între europeni, relatează AFP, potrivit news.ro .

”Preşedintele (CE Jean-Claude) Juncker invită la o reuniune de lucru informală, cu privire la subiectele migraţiilor şi azilului, un grup de state membre interesate”, a anunţat comisia într-un comunicat.


Citește și : Statele Unite au redevenit prima ţară de solicitare de azil din cadrul OCDE (raport)

Franţa va participa la această reuniune, a anunţat o sursă diplomatică, iar o sursă europeană a anunţat participarea Germaniei, Austriei, Italiei, Bulgariei, Spaniei şi Greciei.

La finalul unei întâlniri tête-à-tête la Castelul Meseberg, în apropiere de Berlin, Emmanuel Macron şi Angela Merkel şi-au îndemnat marţi, din nou, partenerii europeni să răspundă în comun în acest subiect.

Merkel face obiectul unor presiuni din partea aliaţilor săi bavarezi din cadrul Uniunii Creştin Sociale (CSU), care reclamă o însăsprire a politicii migraţiei.

Citește și : Brexit: Premierul May obține un vot crucial al parlamentului pentru planul său privind ieșirea din UE