DISTRIBUIȚI
infobae.com

Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a anunţat organizarea, duminică, a unei reuniuni de urgenţă pentru dezbateri asupra promisiunii prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu de a anexa Valea Iordanului din Cisiordania, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

„La cererea Arabiei Saudite, organizaţia se va întruni în reuniune de urgenţă duminică, la nivel de miniştri de externe, la Jeddah, pentru a discuta despre grava escaladare israeliană”, a anunţat miercuri pe Twitter organizaţia panislamică din care fac parte 57 de state.


Citește și : Maia Sandu a discutat cu şeful misiunii OSCE despre reglementarea transnistreană

„Astăzi, anunţ intenţia mea de a aplica, împreună cu viitorul guvern, suveranitatea Israelului asupra Văii Iordanului şi părţii de nord a Mării Moarte”, a anunţat marţi premierul Benjamin Netanyahu, cu o săptămână înainte de alegerile legislative din Israel.

Valea Iordanului reprezintă circa 30% din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967. Netanyahu a precizat că vrea să anexeze coloniile evreieşti, care reprezintă în jur de 90% din teritoriul Văii Iordanului, dar „nu sate sau oraşe arabe precum Jericho”.

Citește și : 18 ani de la atacurile din 9/11:Ceremonii solemne în SUA pentru comemorarea victimelor

Promisiunea lui Netanyahu a fost ferm condamnată de palestinieni, de Naţiunile Unite, Uniunea Europeană şi ţările arabe, inclusiv de Arabia Saudită, care a calificat-o drept „escaladare periculoasă”.