DISTRIBUIȚI

Președintele iranian Hassan Rouhani a declarat miercuri că încetarea respectării unor angajamente prevăzute în Acordului Nuclear a fost o măsură „minimă” pe care Adminstrația de la Teheran o putea lua, după retragerea Statelor Unite din Acordul Nuclear și reimpunerea sancțiunilor, conform Reuters, transmite şi mediafax.

De asemenea, Hassan Rouhani a transmis că Iranul nu va negocia cu Statele Unite sub presiune.


Citeşte şi: Trump şi-a lansat campania pentru prezidenţialele din 2020

Iranul a renunțat la câteva prevederi în luna mai, după ce Statele Unite au decis în 2018 să se retragă din acordul nuclear. Oficialii iranieni au anunțat că vor începe să extragă uraniu la un nivel mai ridicat, dacă restul statelor nu acordul nuclear nu vor găsi o modalitate de a îi proteja economia în fața sancțiunilor impuse de SUA.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Citeşte şi: Apropiaţii lui Juan Guaido sunt anchetaţi în Venezuela pentru deturnare de fonduri

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.