DISTRIBUIȚI
Infooggi

Poliţia italiană a anunţat sâmbătă că a arestat 19 persoane care au introdus ilegal migranţi în Italia şi i-au ajutat să ajungă în nordul Europei, traversând graniţa cu Franţa, informează DPA,  potrivit agerpres.

Cei arestaţi, care fac parte dintr-un grup infracţional alcătuit din kurzi irakieni, afgani, pakistanezi şi italieni, sunt acuzaţi că s-au alăturat unei asociaţii infracţionale care încurajează imigraţia ilegală, a spus poliţia.


Citește și : Macron admite că au fost reduse libertăţile în Franţa pentru a face faţă pandemiei

Ei au organizat traversări maritime în estul Mediteranei, le-au dat migranţilor documente false la sosirea lor în Italia şi au aranjat transportul lor pe timp de noapte în Franţa pe la postul de frontieră Ventimiglia.

Migranţii ar fi taxaţi cu aproximativ 6.000 de euro (7.270 de dolari) pentru întreaga călătorie, de obicei plătită de rudele lor prin sisteme de transfer de bani sau la „puncte de colectare” în Turcia, a spus poliţia italiană.

Citește și : Barnier: Condiţiile unui acord post-Brexit ‘nu sunt întrunite’ din cauza unor ‘divergenţe semnificative’

Anchetele au început în 2018 în urma debarcării unui migrant în Siracuza, estul Siciliei. Arestările au fost făcute la Bari, Milano, Torino şi Ventimiglia.