DISTRIBUIȚI
AFP

Anchetatori francezi au descoperit o reţea ce ar fi generat 62.000 de certificate de vaccinare false, arestând mai mulţi suspecţi, relatează joi DPA, potrivit agerpres.

Investigaţiile unei unităţi speciale pariziene pentru criminalitate informatică au condus la arestarea a cinci persoane în zonele Poitiers şi Lyon, a anunţat joi seară canalul France Info, citând poliţia.


Citeşte şi: Canada sprijină Ucraina cu echipamente neletale – Black News

Trei suspecţi cu vârste cuprinse între 22 şi 29 de ani sunt acuzaţi că au piratat datele a 35 de medici generând dovezi false ale vaccinării împotriva coronavirusului.

Apoi datele ar fi fost vândute direct şi prin intermediari.

Frauda a fost descoperită în urma unor informaţii, inclusiv de la o companie de asigurări de sănătate care a observat mii de presupuse vaccinări de la o singura asistentă ce apărea notată în documentaţie, dar nu a fost implicată deloc în campania de vaccinare.

Citeşte şi: Un soldat al Gărzii Naţionale din Ucraina şi-a împuşcat mortal cinci camarazi – Black News

Guvernul francez a estimat recent că în jur de 200.000 de certificate de vaccinare false circulă în ţară.

Cu toate acestea, în timp ce doza de rapel (booster) este acum necesară să se ia în considerare vaccinarea completă în Franţa, multe dintre certificatele falsificate probabil că au devenit inutile pentru cumpărători, notează DPA.