DISTRIBUIȚI
Reuters

Autorităţile belgiene au arestat şi pus sub acuzare zeci de persoane suspectate de implicare în traficarea şi vânzarea de maşini achiziţionate ilegal, au anunţat vineri procurorii federali, într-un caz mediatizat pentru prima dată la începutul lui mai, relatează dpa, scrie agerpres.

La momentul respectiv, peste 30 de persoane au fost reţinute în circa 200 de raiduri în întreaga ţară, în ceea ce media au catalogat drept una dintre cele mai ample operaţiuni ale poliţiei din ultimele două decenii.


Citește și : Secretarul general al ONU a decernat în premieră Medalia pentru curaj excepţional

Între timp, poliţia a efectuat noi raiduri, confiscând 91 de caravane – multe dintre ele furate în Franţa şi Germania – şi circa 150 de alte autovehicule, unele dintre ele branduri de lux precum Porsche, Ferrari şi Bentley.

De asemenea, ei au găsit zeci de ceasuri de lux şi circa 1,5 milioane de euro în bani şi în conturi bancare, a precizat parchetul într-un comunicat.

Peste 30 de arme, printre care pistoale şi alte arme de foc, au fost de asemenea confiscate, în timp ce 34 de clădiri au fost puse sub sechestru.

Unii dintre inculpaţi sunt suspectaţi că au făcut abuz de funcţie, precum poliţişti, mecanici, brokeri de asigurări sau notari, a precizat parchetul.

„Fără ajutorul lor, traficul şi revânzarea de maşini achiziţionate fraudulos ar fi fost dificile sau chiar imposibile”, potrivit comunicatului.

Citește și : Incendiu puternic într-un campus universitar din vestul Indiei: Cel puţin 15 studenţi au murit (VIDEO)

Printre capetele de acuzare se află corupţie, spălare de bani, încălcarea secretului profesional, furt, fraudă şi participarea la activităţile unei organizaţii criminale.

Peste 1.000 de persoane au căzut victime acestei reţele infracţionale în Belgia, au menţionat procurorii.