DISTRIBUIȚI
Local residents look at parts of an unmanned aerial vehicle (UAV), what Ukrainian authorities consider to be an Iranian-made drone Shahed-136, after Russian drone strike, amid Russia's attack on Ukraine, in Kyiv, Ukraine October 17, 2022. REUTERS/Vladyslav Musiienko TPX IMAGES OF THE DAY

Autorităţile ucrainene au anunţat că apărarea antiaeriană a doborât luni drone ruseşti în apropiere de Kiev, informează Reuters, potrivit agerpres.

Resturile dronelor au incendiat o zonă nerezidenţiale, dar nu au fost găsite victime.


Citeşte şi: Fostul preşedinte taiwanez face o vizită în China: ‘Suntem chinezi cu toţii!’ – Black News

Serhii Popko, şeful administraţiei militare a oraşului Kiev, a declarat că Rusia a lansat drone spre Kiev, dar forţele de apărare aeriană ale Ucrainei au identificat şi au distrus „toate ţintele inamice” în spaţiul aerian din jurul capitalei.

Resturi ale dronelor au căzut în districtul Sviatoşino din vestul Kievului, declanşând un incendiu pe un perimetru de 200 de metri pătraţi dintr-o clădire nerezidenţială, a adăugat el.

„Conform datelor preliminare, nu există victime în acest moment”, a spus Popko într-o postare pe Telegram, deşi a adăugat că informaţiile sunt în curs de verificare.

Citeşte şi: Primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina – Black News

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat pe Telegram că un magazin a fost incendiat în Sviatoşino, dar nu au fost găsite victime şi s-a reuşit controlarea incendiului.

Alerte de raiduri aeriene au fost declarate luni în jumătate din regiunile ţării.