DISTRIBUIȚI
Reuters

Restaurantele, teatrele, muzeele şi cinematografele din Ţările de Jos îşi vor redeschide porţile de miercuri în pofida unui val masiv de infectări cu varianta Omicron a coronavirusului, a anunţat marţi prim-ministrul Mark Rutte, potrivit DPA şi agrepres.

Cafenelele şi restaurantele, precum şi spaţiile care găzduiesc evenimente culturale vor putea fi deschise până la ora 22:00, respectând restricţii precum obligativitatea purtării măştii şi prezentarea dovezii vaccinării.


Citeşte şi: Termenul limită pentru vaccinarea anti-Covid a personalului NHS urmează să fie amânat – Black News

Spectatorii vor primi din nou permisiunea de a asista la evenimente sportive precum meciurile de fotbal.

Măsura închiderii magazinelor a fost anulată în urmă cu mai bine de o săptămână la finalul unui lockdown strict impus pe 18 decembrie.

Presiunea asupra guvernului de a renunţa la restricţii a fost uriaşă.

Au existat proteste ale antreprenorilor şi ale sectorului cultural, primarii oraşelor făcând de asemenea apel la ridicarea restricţiilor având în vedere că restaurantele din ţările vecine Germania şi Belgia sunt deschise.

Numărul cazurilor noi de infectare continuă să crească rapid. Până luni, 65.000 de infectări suplimentare au fost înregistrate într-un interval de 24 de ore în Ţările de Jos.

Citeşte şi: Washingtonul promite o ‘ripostă fermă’ Belarusului dacă ajută Rusia să invadeze Ucraina

E posibil ca infectările să fie mai numeroase, însă sistemele informatice ale autorităţilor sanitare nu pot procesa numărul ridicat al testelor cu rezultat pozitiv pentru depistarea COVID-19.

Rata de incidenţă în ultimele şapte zile este de aproape 2.000 de noi infectări la 100.000 de locuitori.