DISTRIBUIȚI
DW

– Teama de coronavirus goleşte magazinele din Italia. Unul dintre cele mai mari centre comerciale din Europa, cel de la Arese, este aproape gol, deşi este sezonul reducerilor, potrivit mediafax.

Gabriela Colceru, o româncă stabilită în Arese, lângă Milano, a declarat,  că foarte puţini italieni au ieşit în această zi din case.


Citește și : Iranul închide unităţile de învăţământ din două oraşe afectate de coronavirus

„Centrul comercial din Arese este plin duminică la ora asta. Din păcate, coronavirusul i-a făcut pe toţi să stea în case. Oamenii au intrat în panică, nu mai ies din casă. Este neobişnuit ca, într-un centru comercial despre care se spune că este cel mai mare din Europa, să nu fie nimeni duminică, la ora prânzului, nici la restaurante şi nici în magazine”, a spus Gabriela Colceru.

Imaginile sunt cu atât mai şocante cu cât, în această perioadă, în Italia este sezonul reducerilor. Oamenii se bat însă pe alte lucruri, în loc de haine şi încălţăminte.

„Pe site-urile de comenzi online, nu mai sunt măşti de protecţie de câteva săptămâni. În farmacii sunt cozi, iar dezinfectantele nu mai există”, a adăugat Gabriela Colceru.

Citește și : Epidemia de coronavirus. Bilanțul a ajuns la peste 2.458 de morţi la nivel global

În Lombardia sunt peste 170.000 de români.

La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.